Afla cine este noul presedinte al Parlamentului European pentru doi ani si jumatate.

Liderul grupului socialist din Parlamentul European, germanul Martin Schulz, a fost ales, marti, la Strasbourg, presedinte al PE, el fiind votat de 387 dintre deputatii europeni.

Schulz a fost declarat presedinte dupa primul tur de scrutin

Martin Schulz a fost propus la presedintia PE de grupul S&D, insa a fost sustinut si votat si de popularii din PPE, ca urmare a unei intelegeri dintre cele doua grupuri.

PPE si S&D au convenit, printr-un acord informal, in 2009, la inceputul actualului mandat, sa isi imparta presedintia Parlamentului European, cele doua grupuri detinand majoritatea confortabila. Grupul PPE, care a detinut doi ani si jumatate presedintia PE prin Jerzy Buzek, nu a avut candidat la alegerile de marti, scrie MEDIAFAX.

La functia de presedinte al PE au mai candidat Diana Wallis, sustinuta de grupul ALDE, care a intrunit 141 voturi, si conservatorul Nirj Deva, care a obtinut 142 voturi, iar 29 de voturi au fost declarate nule.

Schulz va detine presedintia PE doi ani si jumatate, pana la alegerile europarlamentare din vara anului 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.