Tribunalul din Oslo va ordona vineri o noua expertiza psihiatrica pentru Anders Behring Breivik, autorul atacurilor din 22 iulie.

Doi noi experti in psihiatrie vor fi numiti pentru a examina sanatatea mintala a extremistului de dreapta, in varsta de 32 de ani, responsabil de moartea a 77 de persoane.

Ei vor "trebui, intre altele, sa caute alte afectiuni fizice sau psihice care pot explica modul in care functioneaza acuzatul".

La sfarsitul lui noiembrie, doi experti psihiatri mandatati de tribunalul din Oslo au conchis ca Behring Breivik sufera de "schizofrenie paranoida" si ca este iresponsabil din punct de vedere penal, ceea ce il face pasibil de internarea intr-un spital de psihiatrie, mai degraba decat intr-o inchisoare, potrivit MEDIAFAX.

Acest raport, sustinut ulterior de o comisiei medico-legala, a facut valuri in Norvegia, unde numeroase voci au subliniat minutiozitatea cu care Behring Breivik si-a pregatit proiectul timp de mai multi ani si sangele rece cu care l-a pus in aplicare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.