Statele Unite vor retrage aproximativ 7.000 dintre cei 81.000 de militari americani stationati in Europa, in cadrul noii strategii americane de aparare.

Pentagonul va retrage doua dintre cele patru brigade de lupta din cadrul fortelor terestre stationate in Europa, adica aproximativ 7.000 de oameni, a declarat Panetta pentru agentia de presa a Pentagonului (AFPS).

Brigadele, de cate 3.500 de militari fiecare, vor fi inlocuite prin rotatie de diferite unitati

Masura se inscrie in cadrul noii srategii americane de aparare prezentata pe 5 ianuarie de presedintele Barack Obama. Aceasta prevede acordarea unei prioritati strategice regiunilor Asia-Pacific si Orientul Mijlociu, dar si o "evolutie" a prezentei militare americane in Europa, potrivit documentului de prezentare a strategiei, scrie MEDIAFAX.

Strategia va duce la o economie de 487 de miliarde de dolari

"Secretarul si alti oficiali de rang inalt din cadrul Departamentului (Apararii) au purtat consultari stranse cu aliatii nostri europeni in privinta noii noastre directii strategice. Angajamentele noastre fata de securitatea Europei si NATO raman intacte", a declarat Little.

Aproximativ 81.000 de militari americani sunt prezenti in Europa, potrivit datelor Pentagonului de la sfarsitul lui septembrie 2011. Intre acestia se afla aproxiamtiv 41.000 de militari din cadrul US Army, stationati in principal in Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.