Coreea de Nord l-a proclamat joi "lider suprem" pe Kim Jong-un, fiul si succesorul lui Kim Jong-il, intr-un imens miting militar organizat la Phenian.

"Marea inima a tovarasului Kim Jong-il a incetat sa bata", a spus Kim Yong-nam, care exercita functia de presedinte de onoare al statului, intr-un discurs sustinut in fata a zeci de mii de militari, de la un balcon situat spre marea Piata Kim Il-sung din capitala.

Numerosi civili erau, de asemenea, prezenti de o parte si de alta a esplanadei, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat, scrie MEDIAFAX.

"O plecare atat de neasteptata si precoce este cea mai mare si mai de neimaginat pierdere suferita de partidul nostru si de revolutie", a subliniat Kim-Yong-nam. Alaturi de acesta se afla Kim Jong-un, fiul cel mic si succesorul lui Kim Jong-il la putere.

"Respectatul tovaras Kim Jong-un este liderul suprem al partidului nostru si al armatei, care a mostenit inteligenta, capacitatea de a conduce, caracterul, simtul moral si curajul lui Kim Jong-il
", a continuat Kim Yong-nam.

Mitingul din Piata Lim Il-sung a fost incheiat prin intonarea "Internationalei" de catre o orchestra militara si cu aproximativ 20 de lovituri de tun.

Joi este ultima zi de doliu national in onoarea lui Kim Jong-il, liderul tarii timp de 17 ani, decedat la 17 decembrie, pentru care, in cadrul funeraliilor de miercuri, a fost organizata o defilare in fata a sute de mii de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.