Noul vicepremier rus Dmitri Rogozin, fost ambasador la NATO, a ridiculizat luni Romania pentru ca a permis amplasarea unor elemente ale sistemului american antiracheta pe teritoriul sau.

"Noi am analizat acordul pe care americanii l-au semnat cu romanii" pentru instalarea de interceptori de racheta apartinand Statelor Unite in Romania, in cadrul sistemului european antiracheta, a declarat luni Rogozin, ambasadorul Rusiei la NATO din 2008, in fata unor ofiteri din cadrul fortelor aerospatiale ruse, in cursul unei vizite la o unitate din Krasnoznamensk.

"Romanii pot sa creada ca sunt operatori importanti in interceptarea rachetelor, dar chiar si comandantul bazei, un militar roman, va avea dreptul sa intre doar in anticamera", a continuat el, potrivit MEDIAFAX.

Comandantul roman al viitoarei baze de la Deveselu nu va vizita niciodata statia de control

Noul vicepremier le-a mai spus ofiterilor rusi ca, in opinia sa, Washingtonul i-a convins pe europeni ca au nevoie de "implicarea constanta a Statelor Unite in afacerile lor interne", rezultatele unei asemenea relatii fiind mai mult decat defavorabile pentru europeni. Acestia au devenit "ostaticii si tintele unui (eventual) atac de razbunare", fara ca macar sa aiba acces la tehnologiile americane, a mai apreciat fostul ambasador rus la NATO.

Aceasta situatie este "extraordinar de ironica", avand in vedere contributia tuturor tarilor occidentale la dezvoltarea unor astfel de sisteme, care raman totusi sub control american, a mai apreciat adjunctul lui Vladimir Putin, citat de televiziunea rusa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.