Patru mineri au murit si alti 57 sunt dati disparuti dupa o explozie produsa intr-o mina de carbune din China, a anuntat, vineri, un reprezentant al companiei care exploateaza mina de la Qianqiu, citat de AFP.

"In acest moment, stim ca patru mineri au murit si alti 57 sunt blocati in subteran", a declarat purtatorul de cuvant al minei, care apartine grupului public Henan Yima Coal Mine, scrie MEDIAFAX.

Potrivit agentiei China Noua, in mina a avut loc joi seara o explozie, care a provocat proiectarea brusca de roci. Explozia a avut loc dupa un cutremur minor, cu magnitudinea 2,9, produs in orasul Sanmenxia din provincia Henan.

In subteran se aflau 75 de mineri in momentul producerii exploziei, insa 14 dintre ei au reusit sa ajunga la suprafata.

Industria miniera chineza este considerata drept cea mai periculoasa din lume, iar accidentul de joi seara a avut loc la numai cateva zile dupa ce o explozie provocata de o acumulare de gaze s-a soldat cu moartea a 29 de mineri in provincia Hunan.

Anul trecut, 2.433 de mineri au murit in China, potrivit statisticilor oficiale, insa organizatiile neguvernamentale considera ca bilantul este mult subevaluat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.