Mesaje postate pe mai multe forumuri care fac apel la Jihad (razboiul sfant) ii incita pe partizanii lor sa profite de violentele urbane din Marea Britanie pentru a-si implini cauza, potrivit grupului american de informatii SITE, transmite AFP.

Unele dintre aceste mesaje fac apel la incitarea participantilor la violente sa-si continue actiunile, prin intermediul retelelor de socializare, pentru a genera in Marea Britanie o miscare de protest similara celor inregistrate in mai multe tari arabe, potrivit SITE, care monitorizeaza site-urile islamiste.

Un mesaj postat miercuri pe site-ul Shumukh al-Islam ii sfatuieste pe jihadisti sa se "infiltreze in forumurile britanice, pe Facebook si Twitter", cu sloganuri eficiente precum "Suntem toti Mark Duggan", o referire la barbatul impuscat de politia londoneza, al carui deces a fost la originea violentelor.

"Ceea ce se intampla in prezent la Londra este o ocazie pentru mujahedini sa se miste si sa schimbe liniile foarte usor", scrie Abu al-Harith al-Qandahari, conform traducerii SITE, citata de MEDIAFAX.

  • "Mujahedinii trebuie sa inceapa sa recruteze, pentru ca este o ocazie foarte pretioasa, si trebuie sa se pregateasca, deoarece politia britanica se straduieste sa puna capat revoltelor", continua el.

Mai multe mesaje postate pe forumuri jihadiste fac apel la cei care vorbesc engleza sa difuzeze sloganuri ostile Guvernului britanic. Unul dintre ele aminteste sa se foloseasca un cuvant-cheie, #uk (pentru United Kingdom) pe Twitter, pentru a fi citite de cat mai multe persoane.

Pe forumul Ansar al-Mujahedeen, militantii dau link-uri catre principalele cluburi de fotbal engleze, precum Manchester United sau Arsenal, pentru ca sloganurile sa fie postate acolo, potrivit SITE.

Politia britanica a arestat peste o mie de persoane in cursul celor patru nopti de violente care au afectat initial Londra, apoi mai multe orase mari, conform bilantului furnizat miercuri de fortele de ordine.

Citeste si:
Oana Roman, acuzații dure la adresa Catincăi Roman. Ce i-a...
Oana Roman, acuzații dure la...

Citeste si : "Razboi" la Londra: Protestatarii au strategii de autoaparare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.