Politicienii americani lucreaza contracronometru pentru a ajunge, duminica, la un acord de ultim moment, prin care plafonul de indatorare al Statelor Unite ar putea fi majorat cu 2.800 de miliarde de dolari, asigurand pietele financiare ca Statele Unite vor evita intrarea in incetare de plati.
Perspectivele unei intelegeri s-au imbunatatit dupa ce liderii republicani si democrati au reluat discutii blcate cu Presedintia SUA, iar liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell, a afirmat ca este optimist, transmite Reuters, preluat de Mediafax.
  • "Cred ca avem o sansa sa reusim", a spus el.

Liderul majoritatii democrate din Senat, Harry Reid, a amanat duminica un vot procedural cheie cu 12 ore, pana la 13:00 EDT (21:00 ora Romaniei), asigurand celor doua partide politice timp pentru negocieri inainte de deschiderea aburselor din Asia.

"Exista negocieri in derulare la Casa Alba pentru o solutie de a evita o intrare catastrofala in incetare de plati. Exista, insa, multe de facut", a spus Reid, sambata, in plenul Senatului.

Citeste integral pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.