Guvernul, vorbind de peste 1.600 de muncitori posibil expusi la radiatii imediat dupa catastrofa, relateaza Washington Times in editia online.

Peste 1.600 de muncitori ar fi putut fi expusi unor niveluri de radiatii periculoase, in primele saptamani dupa cutremurul de la 11 martie, urmat de un tsunami, care a avariat centrala nucleara Fukushima Daiichi, potrivit unui raport al Guvernului, finalizat in aprilie.

De asemenea, Ministerul Agriculturii a anuntat ca cel putin 2.900 de vite au consumat paie de orez contaminate cu izotopi radioactivi peste limita legal admisa.


Astfel, mii de consumatori din intreaga Japonie se intreaba daca au ingerat particule care cauzeaza cancer. In plus, autoritatile au postat pe Internet harti cu urme ale unor emanatii de cesiu si iod radioactiv, provenind de la un "nor nuclear", care s-a aflat, la 15 martie, deasupra zonei Tokyo, locuita de aproximativ 40 de milioane de persoane.

Noile informatii prezinta un scenariu mai tulburator decat cele facute publice anterior, in martie si aprilie, de catre oficiali guvernamentali, care au tins sa minimizeze sau sa nu faca publice vestile rele, pentru a calma publicul.

Numerosi rezidenti straini se intreaba, pe forumuri, daca prezinta siguranta sa mai ramana in Japonia. De asemenea, numerosi japonezi sunt tot mai ingrijorati de modul in care Guvernul a actionat in timpul crizei si sunt preocupati de raspandirea particulelor radioactive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.