Premierul italian, Silvio Berlusconi, a declarat ca nu va candida la alegerile legislative programate pentru 2013, lasandu-i locul fostului ministru al Justitiei Angelino Alfano, caruia i-a cedat deja conducerea partidului, relateaza AFP.

"La urmatoarele alegeri, nu voi mai candida la functia de presedinte al Consiliului", a afirmat Berlusconi, care va implini 75 de ani in septembrie.

"Candidatul fortelor de centru-dreapta va fi Alfano. Daca voi putea, ii voi lasa postul", a adaugat el, intr-un interviu publicat de cotidianul de stanga La Repubblica. [Berlusconi inregistreaza primul succes judiciar in scandalul "Rubygate"]

Berlusconi a afirmat ca intentioneaza sa participe la campania electorala din 2013 pentru a-l ajuta pe Alfano. "Dar, la 77 de ani, nu mai pot fi presedinte al Consiliului", a adaugat el, citat de MEDIAFAX.

Premierul italian si-a anuntat prima data in aprilie intentia de a nu mai candida, el afirmand atunci ca ar putea conduce totusi lista partidului sau, insa nu mai doreste sa aiba "nici un rol operational".

Ulterior, el i-a cedat conducerea Partidului Libertatii (PDL) lui Alfano, in varsta de 41 de ani.

Basescu si Berlusconi: Prieteni foarte buni


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.