Silvio Berlusconi a inregistrat miercuri un prim succes in cazul Ruby, in care este judecat pentru intretinerea de relatii sexuale cu o prostituata minora, Curtea Constitutionala hotarand sa accepte un recurs depus de majoritatea parlamentara.

Curtea se va pronunta pe fondul cauzei abia peste cateva luni, precizeaza presa italiana, anuntand aceasta informatie, citata de AFP.

La inceputul lui aprilie, Camera Deputatilor, in care premierul detine majoritatea, a adoptat o motiune cu scopul de a "prezenta un conflict de interese" in fata Curtii Constitutionale, in cazul Ruby. [Berlusconi, "infundat pana in gat" in scandalul Rubygate]

In motiunea sa, dreapta a sustinut ca Tribunalul Penal din Milano nu are competenta sa-l judece pe seful Guvernului, acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o prostituata minora, dar si de abuz de putere, si ca revine unui "Tribunal al Ministrilor", un colegiu alcatuit din magistrati, constituit in acest scop, sa se pronunte asupra acestui caz, transmite MEDIAFAX.

Potrivit majoritatii, Berlusconi nu a comis un abuz de putere, pentru ca el era convins ca Ruby era "nepoata presedintelui egiptean Hosni Mubarak" si voia sa pastreze bunele relatii cu aceasta tara, atunci cand a sunat la Politia din Milano, in mai 2010, pentru a o elibera, dupa ce aceasta a fost arestata pentru un presupus furt.

Potrivit acuzatiei, acesta ar fi platit, de circa zece ori, pentru a intretine relatii sexuale cu Karima El Mahroug, cunoscuta si sub numele de "Ruby", din februarie si pana in mai 2010, cand aceasta era minora, o infractiune pasibila de trei ani de inchisoare in Italia. Amandoi neaga ca au intretinut relatii sexuale. [Berlusconi a platit-o pe Ruby ca sa NU devina prostituata]

Procesul Rubygate a inceput in aprilie, iar ultima sedinta dinainte de vacanta de vara este prevazuta la 18 iulie. Aceasta va permite tribunalului sa se pronunte asupra tuturor problemelor preliminare ridicate de avocatii lui Berlusconi.

Citeste si: [VIDEO]: "Rubygate", rampa de lansare pentru "fetele lui Berlusconi"?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.