Cel putin 50 de persoane au murit in urma contaminarii cu bacteria E.coli enteohemoragica, bilantul crescand dupa decesul unei femei in Germania si al unei alte persoane in Statele Unite, relateaza AFP, citand informatii publicate de autoritatile germane si de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

"O femeie din regiunea Hanovra a murit ieri, iar decesul are legatura cu epidemia provocata de bacteria ECEH. Femeia, in varsta de 74 de ani, a murit din cauza unui sindrom heomolitic uremic (SHU)", complicatie grava a bolii, care provoaca probleme renale si neurologice, a anuntat, joi, seara, un purtator de cuvant al autoritatilor germane.

O alta persoana a murit in SUA, tot in urma SHU, intr-un caz in care a fost confirmata prezenta tulpinii care a provocat epidemia din Europa (O104:H4), transmite MEDIAFAX.

Pana in prezent, imbolnavirile provocate de E.coli s-au soldat cu 48 de morti in Germania, unul in Suedia si unul in Statele Unite. Potrivit OMS, au fost confirmate 4.050 cazuri de infectare in 16 tari (14 tari europene, Canada si SUA), dintre acestea 3.900 fiind inregistrate in Germania.

Semintele din Egipt, cauza imbolnavirii cu E.coli?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.