Epidemia care a provocat moartea a 35 de persoane in Europa, cauzata de o forma virulenta a bacteriei E.coli enterohemoragica (Eceh), este cea mai grava de acest tip inregistrata pana in prezent, a anuntat duminica un institut sanitar.
"Pana in prezent, acest val de cazuri de Eceh si de sindrom hemolitic si uremic (SHU) din Germania este cel mai important inregistrat in lume", a afirmat o purtatoare de cuvant a Institutului federal pentru evaluarea riscurilor (BfR), Nele Boehme.
  • Epidemia de E.coli: 35 de morti, dintre care 34 in Germania

Tulpina virulenta a bacteriei E.coli enterohemoragica (Eceh) a provocat moartea altor doua persoane in Germania, au anuntat duminica autoritatile sanitare, ridicand bilantul total al epidemiei la 35 de morti, dintre care 34 in Germania.

"Am ajuns la 34 de morti in Germania", a declarat Guenther Dettweiler, purtator de cuvant al Institutului federal sanitar Robert Koch. Acestora li se adauga un deces inregistrat in Suedia.

Dintre cele 34 de victime germane, Dettweiler a precizat ca 22 de persoane au decedat din cauza unui sindrom hemolitic si uremic (SHU), complicatia renala cea mai grava a maladiei, iar celelalte 12 persoane din alte motive legate de infectie.

El nu a fost in masura sa ofere detalii despre cele doua noi decese, precum zona unde s-au inregistrat si varsta sau sexul victimelor. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) evoca acelasi numar de victime pe site-ul sau, potrivit MEDIAFAX.

  • Oficial: Semintele germinate stau la originea epidemiei de E.coli

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) mentioneaza 3.255 de imbolnaviri confirmate sau suspecte, in 16 tari (Germania, Danemarca, Suedia, Austria, Canada, Franta, Cehia, Grecia, Olanda, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Spania, Elvetia, Marea Britanie si Statele Unite). Potrivit OMS, cu cinci exceptii, toate cazurile au legatura cu Germania, scrie MEDIAFAX.

Dupa saptamani de incertitudini, autoritatile germane au identificat vineri originea contaminarii, care a fost confirmata sambata: seminte germinate provenite de la o ferma bio din nordul Germaniei, Gaertnerhof din Bienenbuettel. Exploatatia a fost inchisa.
  • Unele persoane care s-au imbolnavit din cauza E.coli ar putea avea nevoie de transplant de rinichi
Citeste si:
România, în prag de epidemie de gripă. Numărul de îmbolnăviri a...
România, în prag de epidemie...

Unele dintre persoanele infectate cu bacteria E.coli ar putea avea probleme de sanatate grave, necesitand chiar un transplant de rinichi, sustine un purtator de cuvant pe probleme de sanatate al opozitiei social-democrate din Germania, Karl Lauterbach.

"Aproximativ 100 de pacienti au suferit probleme renale atat de grave, incat ar putea avea nevoie de un transplant sau ar putea fi nevoite sa faca dializa tot restul vietii", a declarat el pentru Bild am Sonntag.

Lauterbach a avertizat ca nu pot fi excluse epidemii ulterioare. "Numarul agentilor patogeni EHEC este in crestere in lume. Iar Germania ar putea vedea repetandu-se epidemii de EHEC in viitor", a avertizat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.