Presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, a declarat, luni, la Sofia ca Germania va sustine aderarea Bulgariei si Romaniei la Schengen in cazul unui raport pozitiv al Comisiei Europene.

"Decizia Germaniei cu privire la aderarea Bulgariei si Romaniei la Schengen va fi luata dupa raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, publicat in vara. Daca raportul este pozitiv, Germania nu intentioneaza sa impiedice aderarea Bulgariei la Schengen", a declarat Krichbaum, luni, in Parlamentul bulgar, relateaza MEDIAFAX.


Parlamentarul german a participat la o reuniune a comisiilor pentru Politica Externa si Aparare si Afaceri Externe din Parlamentul bulgar.
Krichbaum a declarat ca Bulgaria si Romania inca pastreaza o sansa de a adera la Schengen inainte de sfarsitul lui 2011.

In discutiile sale cu parlamentarii bulgari, el a oferit numeroase exemple de practici corupte in Bulgaria, de la inexplicabilele averi ale ofiterilor vamali la mita platita de pacienti in spitale.


"Intr-o zi cand aceasta tara isi va putea permite sa le plateasca cetatenilor lor salarii corespunzatoare cu munca prestata, poate coruptia zilnica va fi eradicata", a declarat Krichbaum, subliniind ca discutiile actuale despre coruptie se refera la coruptia la nivel inalt.

El a oferit ca exemplu Romania pentru a ilustra combaterea coruptiei. "Va voi da un exemplu dintr-o tara situata la nord de dumneavoastra - cand a devenit clar ca aderarea la Schengen va fi amanata pentru o vreme, au fost peste 200 de arestari, majoritatea in randul ofiterilor vamali care isi permiteau un mod de viata foarte luxos", a explicat parlamentarul german.


"Cred ca trebuie sa discutam despre aceste lucruri deschis si sa le spunem pe nume. Nu cred ca o situatie destul de proasta poate fi rezolvata prin adoptarea de statute si masuri care nu corespund problemei. Modul in care se face acest lucru este punand intrebari si cautand cauzele"
, a adaugat parlamentul german.
Citeste si:
Prețul Daciei Spring, redus cu 10.000 de euro în Germania. Pornește...
Prețul Daciei Spring, redus...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.