Mai mult de 1000 de civili au fost ucisi in vestul Coastei de Fildes, crima in masa avand loc intr-o zona sub controlul fortelor care se lupta pentru a instala presedintele recunoscut la nivel international.

Purtatorul de cuvant ONU a spus ca nu are nicio informative asupra crimelor din Duekoue, desi el a confirmat ca exista in zona 1000 de luptatori pentru libertate, scrie Huffington Post.

Patrick Nicholson, de la Catedrala bisericii catolice Caritas spune ca muncitorii au vizitat Duekoue miercuri, si au gasit sute de cadavre ale civililor, ucisi de arme de foc.

  • 1000 de victime, toti civili.

Crucea Rosie a anuntat ca ar fi vorba de 800 de victime.

Nicholas, purtatorul de cuvant Caritas, a spus ca aceste crime au avut loc intr-un cartier controlat de fortele loiale ale presedintelui Alassane Ouattara, recunoscut la nivel international. Inca nu se stie cine sunt ucigasii, insa o ancheta va avea loc pentru a afla adevarul.

Ei spun ca printre victime s-ar afla mai multi refugiati din mai multe zone cu probleme din tara.

Acest eveniment va atarna greu impotriva guvernarii lui Ouattara, care momentan asteapta ca liderul actual Laurent Gbaggo sa cedeze puterea dupa ce a pierdut alegerile din noiembrie.

Fortele lui Ouattara neaga implicarea in atrocitatile care au avut loc, inclusiv cele din Coasta de Fildes. Ouattara nu a putut fi contactat pentru a comenta situatia.

„Uciderea civililor de fortele lui Ouattara, cu motivatii ce tin de etnie si politic, risca sa se transforme intr-o crima impotriva umanitatii sistematica si raspandita la scara larga.”, scrie jurnalul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.