Ministrul britanic al Justitiei, Kenneth Clarke, a avertizat ca liderul libian Muammar Gaddafi ar putea organiza un atentat similar celui de la Lockerbie, din Scotia, ca sa se razbune pentru rolul Marii Britanii in operatiunile din Libia, relateaza The Guardian, in editia electronica.

"Avem un interes deosebit in Maghreb (vestul Africii de Nord), acela este Lockerbie", a declarat Clarke intr-un interviu pentru The Guardian.

"Poporul britanic are motive sa-si aminteasca blestemul lui Kadhafi - Kadhafi inapoi la putere, batranul Kadhafi cauta razbunare, avem un interes real sa prevenim acest lucru", a afirmat lordul cancelar, potrivit MEDIAFAX.

Clarke adauga ca rezolutia ONU nu sprijina o schimbare a regimului, precizand ca ocupatia ar fi o nebunie. Dar remarcile sale sugereaza ca ministrii britanici recunosc ca acum au un interes de securitate direct pentru inlaturarea lui Kadhafi de la putere.

  • Libia a fost implicata in atentatul comis in 1988 la bordul unui avion american deasupra localitatii scotiene Lockerbie, soldat cu 259 de morti la bordul avionului si 11 la sol.

Intrebat daca publicul ar tolera un razoi indelungat, Clarke a declarat: "Avem un sprijin puternic din partea publicului". Acesta "va sprijini participarea noastra atat timp cat este multumit ca o facem pentru motivele pe care le-am spus si nu ne indreptam spre ocuparea unei alte tari".


Ministrul turc al Afacerilor Externe, Ahmet Davutoglu, a anuntat joi, dupa o teleconferinta cu omologii sai american, francez si britanic, ca NATO va prelua comandamentul operatiunilor militare ale coalitiei internationale in Libia.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.