Cel putin 15 persoane au murit, iar alte circa 50 au fost ranite, in orasul Bandeira do Sul din statul Mina Gerais, Brazilia, dupa ce un car alegoric folosit pentru pregatirile de carnaval s-a atins de un cablu de inalta tensiune.

Accidentul s-a produs duminica seara dupa ce una dintre persoanele care participau la repetitia pentru carnaval a atins cablul de inalta tensiune, acesta s-a rupt si a cazut pe vehiculul care transporta o orchestra, conform ziarelor O Globo si Estado de Sao Paulo.

"A fost o catastrofa. Erau multi oameni pe acest vehicul si inca nu stim cu exactitate numarul exact al mortilor si ranitilor", a declarat Jose Balducci, un oficial regional, citat de MEDIAFAX.

Potrivit listei victimelor publicate de O Globo, doua dintre acestea urmau sa implineasca 20 de ani duminica aceasta. Cea mai tanara persoana care a decedat avea numai 13 ani, iar cea mai in varsta 36 de ani. Majoritatea persoanelor care au decedat nu implinisera 25 de ani.

Brazilia face pregatiri pentru carnavalul care va incepe la sfarsitul saptamanii.

Carnavalul Brazilian are loc cu 46 de zile inainte de Pastele Catolic si anunta perioada de post (n.r. "carne-vale" inseamna adio sau la revedere carne, catolicii renunta in post doar de la carnuri, spre deosebire de ortodocsi). Potrivit Wikipedia, pe parcursul celor aproape sapte zile de Carnaval, Brazilia primeste circa 70% din turistii care ii calca pragul anul si consuma 80% din berea care se bea pe parcusul unui an intreg in intreaga tara.

Citeste si: [VIDEO] Mazare, pe carul alegoric la carnavalul din Sao Paolo

Carnavalul de la Rio, un adevarat rai pentru hoti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.