Anul 2010 a fost un an cu probleme pentru siguranta transportului aerian, cu o crestere a numarului de victime in accidente de avion, la 828 de persoane decedate in intreaga lume, potrivit unui bilant publicat marti de centrul britanic specializat Ascend.
Anul trecut, au fost inregistrate 28 de accidente aeriene cu victime, adica o crestere cu 22 la suta, potrivit Acend. Ele au provocat moartea a 828 de pasageri si membri de echipaj, cu 13 la suta mai mult decat cele 731 de decese inregistrate in 2009, scrie MEDIAFAX.

"2010 a fost un an prost, cu un nivel al accidentelor mortale care se agraveaza: s-a ajuns de la un accident la 1,5 milioane de zboruri in 2009, care a fost cel mai bun an pentru siguranta inregistrat vreodata, la un accident la 1,3 milioane de zboruri anul trecut", a declarat Ascend.


"Insa, in pofida cifrelor relativ proaste din 2010, credem ca siguranta aeriana continua sa se imbunatateasca" pe termen lung, nuanteaza Ascend. Astfel, au existat cu o suta de accidente mortale mai putin in ultimul deceniu decat in timpul anilor '90.

Pe o perioada de zece ani, numarul total de morti a inregistrat de asemenea un declin. Aproximativ 8.000 de persoane si-au pierdut viata in accidente aeriene in ultimul deceniu, cu aproape 3.300 mai putin decat cele 11.280 de decese inregistrate in anii '90.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.