Un avion Boeing 737 al Ethiopian Airlines cu 90 de persoane la bord s-a prabusit ieri dimineata in Marea Mediterana, in zona Libanului, la scurt timp dupa decolare.

UPDATE: O furtuna puternica pare sa fi provocat prabusirea in Liban a avionului, a declarat luni ministrul libanez al apararii, Elias Murr. Initial nu a fost exclusa varianta unui atac terorist, dar Guvernul etiopian a dat asigurari ca nu a primit nicio amenintare de acest tip.

Ministrul libanez al transporturilor, Ghazi Aridi a precizat ca zborul 409 al companiei a pierdut contactul cu turnul de control al aeroportului din Beirut la putin timp de la decolare si s-a pabusit in mare, la circa 20 kilometri sud de aeroport, relateaza NewsIn citand AFP. La bord se afla si sotia ambasadorului Frantei in Liban, conform unui oficial.

Potrivit ministrului, in avion erau 54 libanezi, 22 etiopieni, un irakian, o fratuzoaica, un sirian, doi libanezo-britanici, un libanezo-canadian, un libanezo-rus si sapte membri ai echipajului.

Presedintele libanez Michel Sleimane a declarat ca autoritatile exclud varianta unui act terorist. "Pana acum am exclus orice act de sabotaj", a subliniat el. "Este o drama. Nu vom precupeti niciun efort pentru a incerca sa gasim eventuali supravietuitori", a adaugat presedintele libanez. "Echipele medicale trebuie sa fie pregatite, ca si cei care tin la curent familiile. Conditiile meteo sunt groaznice, dar eforturile continua", a precizat el.

Pana acum, echipele libaneze au descoperit zece cadavre in zona in care s-a prabusit avionul, potrivit unui oficial din Ministerul Apararii.

La cautari participa si armata libaneza, marina si forta ONU din Liban. Premierul Saad Hairi a decretat luni zi de doliu national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.