Proteste violente si lupte de strada au loc la aceasta ora in Capitala Greciei. Circulatia pe principalele strazi din centrul Atenei este blocata, mai multe magazine au fost incendiate.

Sute de oameni au iesit pe strazile Atenei protestand impotriva masurilor de austeritatea luate de guvernul grec, scrie Realitatea. Salariile bugetarilor greci urmeaza a fi reduse cu 10%, dupa ce, anterior, Guvernul le-a mai taiat 11% din venituri.

Protestatarii au vandalizat intrarile in doua hoteluri de lux din Atena, au incendiat masini si au vandalizat geamurile mai multor cladiri din centrul Atenei.

Magazinele au fost inchise, de teama protestelor.

In fata Parlamentului, manifestantii l-au agresat si ranit pe fostul ministru conservator al Transporturilor Kostis Hatzidakis. Demnitarul a fost atacat de protestatari furiosi care strigau "Hotilor, sa va fie rusine!", informeaza StirileProTV. Fostul ministru a fost lovit cu pietre si bate, dar a reusit sa intre in cladirea Parlamentului.

Si la Salonic s-au inregistrat violente, iar fortele de ordine au recurs la gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor.

"Istoria se scrie in strada: FMI-UE si-au facut istoria lor", se putea citi pe o pancarta, informeaza MEDIAFAX

Greva generala a paralizat activitatea in intreaga tara. Sunt perturbate transporturile aeriene si transportul public in marile orase, iar scolile sunt inchise.

Protestele au fost anuntate inca de marti, cand Tarom a decis sa anuleze trei curse, pe ruta Bucuresti-Atena si Bucuresti-Salonic, din cauza grevei controlorilor de trafic aerian din Grecia.

Vom reveni cu amanunte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.