Suedia a decis marti sa faca apel impotriva eliberarii conditionate a fondatorului site-ului WikiLeaks, ordonata de justitia britanica, a anuntat reprezentantul legal al autoritatilor de la Stockholm la Londra, obligandu-l pe Julian Assange sa ramana in inchisoare.
Gemma Lindfield, reprezentantul autoritatilor suedeze, a anuntat in fata unui tribunal din Londra decizia autoritatilor suedeze de a face apel impotriva eliberarii sub cautiune a lui Assange, in urma unei decizii adoptate cu doua ore mai devreme de acelasi tribunal.

Justitia britanica trebuie sa examineze apelul in termen de 48 de ore. Unul dintre avocatii lui Assange declarase anterior ca Suedia a decis sa nu faca apel contra hotararii de eliberare conditionata a fondatorului WikiLeaks, potrivit MEDIAFAX.

"Autoritatile suedeze au hotarat sa nu faca apel. Deci, imediat ce cele 200.000 de lire sterline (238.000 de euro, ceruti in numerar) vor fi aici, la tribunal, Julian Assange va iesi liber din inchisoarea de la Wandsworth", la Londra, declarase presei Mark Stephens.

Initial, avocatul vorbea despre o cautiune in valoare de 240.000 de lire sterline (peste 283.000 de euro). El a revenit, insa, imediat asupra declaratiei, in fata presei, precizand ca Assange urma sa fie prezentat la ora 17.15 GMT (19.15, ora Romaniei) in fata tribunalului, pentru citirea oficiala a deciziei autoritatilor suedeze privind hotararea de eliberare conditionata.

"Cred ca a existat o confuzie in mesajele care mi-au fost trasmise", a declarat avocatul. Un alt avocat al lui Assange, Jennifer Robinson, a apreciat ca "banii urmeaza sa fie disponibili maine (miercuri)".


Potrivit MEDIAFAX, sute de protestatari se adunsera in fata tribunalului pentru a cere eliberarea fondatorului WikiLeaks, aflat la originea dezvaluirii a mii de documente diplomatice confidentiale americane.

Julian Assange fusese arestat saptamana trecuta, la Londra, in baza unui mandat international de arestare emis de Suedia, fiind acuzat de agresiuni sexuale.
Citeste si:
Julian Assange se căsătoreşte astăzi, în închisoare, cu fosta lui...
Julian Assange se căsătoreşte...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.