WikiLeaks va continua sa publice telegrame diplomatice americane, in pofida arestarii fondatorului sau, Julian Assange, a declarat, marti, un jurnalist care lucreaza pentru site.

"Referitor la tot ce se intampla in prezent, (...) totul va continua neschimbat. Este tot ce va pot spune", a declarat James Ball, contactat telefonic la Londra, transmite AFP.

Un mesaj postat ulterior pe contul Twitter al Wikileaks sustine acelasi lucru. "Actiunile conduse impotriva redactorului-sef al site-ului nostru, Julian Assange, nu ne vor afecta activitatea: vom publica in aceasta noapte alte telegrame, ca de obicei", potrivit textului.


Julian Assange, un australian in varsta de 39 de ani, s-a predat marti dimineata politiei britanice si a fost imediat arestat in baza unui mandat european eliberat de Suedia, care solicita extradarea sa intr-un dosar de viol, informeaza MEDIAFAX.

Marti, secretarul american al Apararii, Robert Gates, aflat intr-o vizita-surpriza in Afganistan, a apreciat ca arestarea lui Julian Assange este o "veste buna".

"Nu am fost anuntat in legatura cu acest lucru, dar mi se pare o veste buna", a declarat Gates, ca raspuns la o intrebare pe aceasta tema, in timpul unei vizite la Fort Connolly, o baza militara americana avansata din estul Afganistanului.

WikiLeaks a inceput sa publice la 28 noiembrie mii de telegrame confidentiale americane, care au generat ingrijorarea diplomatiei mondiale.
In afara de mandatul de arestare impotriva fondatorului sau, WikiLeaks se confrunta de mai multe zile si cu atacuri cibernetice masive, blocarea domeniului si a contului bancar.

Assange a afirmat vineri ca "arhivele telegramelor, precum si documente importante americane si din alte tari au fost repartizate (...), in forma lor criptata, la mai mult de 100.000 de persoane".

"Daca ni se intampla ceva, documentele-cheie vor fi publicate", avertizase el, intr-un schimb de mesaje cu utilizatori ai site-ului cotidianului britanic The Guardian.

Citeste si:
Julian Assange a fost arestat la Londra
Julian Assange a fost arestat...

Aflati cum arata lumea "prin lupa" WikiLeaks din DOSARUL 9AM!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.