Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, se căsătoreşte miercuri cu una dintre fostele lui avocate, Stella Moris, într-o închisoare de înaltă securitate britanică din care continuă să lupte împotriva extrădării sale în Statele Unite, informează AFP citată de Agerpres, potrivit Hotnews.ro.

Cuplul se va căsători în prezenţa unui număr foarte mic de persoane: doar patru invitaţi şi doi martori vor fi prezenți la eveniment.

Creatoarea de modă britanică Vivienne Westwood, o susţinătoare înfocată a cauzei privind eliberarea lui Julian Assange, a creat kiltul pe care fondatorul WikiLeaks îl va purta cu ocazia acestei ceremonii, precum şi rochia de mireasă pentru Stella Moris, noteaza sursa citată.

Julian Assange riscă 175 de ani de închisoare

Julian Assange (50 de ani) este dat în urmărire de justiţia din Statele Unite, care vrea să îl judece pentru că a difuzat pe internet, începând din 2010, peste 700.000 de documente clasificate despre activităţile militare şi diplomatice americane, în special din Irak şi din Afganistan. Dat în judecată în baza legislaţiei contra spionajului, Julian Assange riscă o pedeapsă de 175 de ani de închisoare, într-un proces denunţat de organizaţiile care militează pentru drepturile omului drept o atingere gravă adusă libertăţii presei.

Julian Assange şi Stella Moris au împreună doi copii

Julian Assange şi Stella Moris s-au întâlnit prima dată în 2011 atunci când avocata a fost angajată pentru a se alătura echipei juridice responsabile cu combaterea în instanţă a extrădării lui Julian Assange. Logodna lor a fost anunţată în noiembrie 2021.

Stella Moris are doi copii cu Julian Assange, doi băieţi concepuţi între anii 2012-2019, perioada în care el se refugiase în ambasada Ecuadorului de la Londra.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.