Statele Unite ar putea fi nevoite sa atace Iranul pentru a pune capat ambitiilor nucleare ale acestei tari, dar ar putea exista si o "confruntare" cu China din cauza politicii monetare a acestei tari, avertizeaza senatorul american Lindsey Graham.

Inspirat din succesul electoral al Partidului Republican, senatorul Lindsey Graham (foto centru) a declarat ca si-ar dori o initiativa "indrazneata" in relatia cu Iranul, relateaza AFP.

"Daca presedintele Barack Obama decide sa aiba o atitudine dura fata de Iran mergand dincolo de sanctiuni, cred ca va primi un sprijin important din partea republicanilor pentru ca nu putem permite Iranului sa fabrice arme nucleare", explica senatorul, in cursul unei reuniuni pe tema securitatii internationle desfasurata in provincia canadiana Nova Scotia.

"Ultimul lucru pe care il doresc Statele Unite este un alt conflict militar, dar ultimul lucru de care lumea are nevoie este ca Iranul sa se doteze cu arme nucleare. Ideea politicii de izolare nu mai este valabila in privinta Iranului", subliniaza Graham, citata de MEDIAFAX.

O interventie impotriva Iranului ar putea fi necesara "nu doar pentru neutralizarea programului nuclear, ci si pentru distrugerea Fortelor navale, a Fortelor aeriene si pentru a da o lovitura decisiva Gardienilor Revolutiei, mai precis pentru eliminarea acestui regim", insista senatorul republican. [Seful CIA: Iranul ar putea avea arme nucleare in 2 ani]

La randul sau, senatorul democrat Mark Udall a insistat asupra ideii mentinerii sanctiunilor impoptriva Iranului, subliniind insa ca "toate optiunile raman valabile".

  • L. Graham: Un alt "inamic" - China

Lindsey Graham a avertizat si asupra riscului unei posibile "perioade de confruntare" cu China din cauza politicii monetare "frauduloase" a acestei tari. [Cel mai puternic om din lume: Hu Jintao]

Mai multi politivieni americani si europeni au cerut ca moneda Chinei sa fie mai puternica, in conditiile in care SUA si tarile europene depun eforturi pentru a iesi din criza financiara. Conform analistilor, yuan-ul este mentinut la o valoare minima si astfel se creeaza dezechilibre in comertul mondial.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Mai multe tari, din Japonia pana in Columbia, au redus in ultimele saptamani valoarea monetara pentru a creste exporturile si a evita incetinirea ritmului economic.

Cititi si: [VIDEO] Minune: Iranul, deschis la discutii cu SUA pe tema talibanilor

Cum evita Iranul sanctiunile internationale?

Omul de stiinta iranian care ar fi fost rapit de CIA s-a intors acasa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.