Expertii sunt de parere ca recentul mesaj al lui Osama ben Laden, in care lanseaza un apel pentru ajutarea victimelor inundatiilor din Pakistan, are rolul imbunatatirii imaginii acestuia in ochii musulmanilor.
"Ben Laden incearca sa profite de toate crizele sau problemele care afecteaza populatiile de a caror sustinere are nevoie", este de parere Paul Pillar, profesor la Universitatea Georgetown din Washington, potrivit MEDIAFAX.

"Pentru multi pakistanezi, inundatiile au fost principala preocupare in ultima vreme", explica analistul, subliniind ca ben Laden incearca sa dea dovada de compasiune. "Scopul sau este sa compenseze pierderea sprijinului din partea musulmanilor, dat fiind ca multi il percep ca pe un terorist", subliniaza expertul. [VIDEO] Osama ben Laden propune un plan pentru ajutorarea sinistratilor pakistanezi]

Este posibil ca ben Laden sa fi urmat exemplul unor grupari precum Hamas si Hezbollah, care se bucura de sustinere publica pentru sa furnizeaza servicii populatiei.

"Daca ben Laden nu are capacitatea de a oferi astfel de servicii, spera totusi sa profite de ocazie pentru a vorbi de chestiuni umanitare", adauga Paul Pillar.

In opinia lui Michael Scheuer, tema schimbarii climatice si a masurilor pentru ajutarea sinistratilor din Pakistan nu este ceva neobisnuit pentru liderul al-Qaida.

"Avem tendinta sa credem ca este un criminal nihilist, dar uitam ca profesia sa este inginer in domeniul lucrarilor publice",
explica Scheuer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.