Liderul retelei al-Qaida, Osama ben Laden, si-a reiterat apelul la ajutor pentru victimele inundatiilor din Pakistan, intr-un mesaj audio, al doilea pe aceeasi tema in 24 de ore.

Cu titlul "Ajutati-va fratii din Pakistan", liderul al-Qaida reia mai pe larg mesajul difuzat vineri, punand accentul pe ceea ce considera mobilizarea slaba a tarilor arabe si musulmane pentru ajutorarea pakistanezilor. El a citat Turcia, tarile din Golful Persic si Malaysia.

"Raspunsul nu a fost pe masura catastrofei"
, a apreciat el, evocand operatiunile de salvare. El a subliniat ca niciun lider arab sau musulman nu s-a deplasat in Pakistan pentru a verifica amploarea catastrofei, "cea mai mare a secolului", contrar secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, relateaza MEDIAFAX.

In plus, el a afirmat ca bogatiile petroliere din Peninsula Arabica "apartin tuturor musulmanilor" si ca ar trebui utilizate pentru a ajuta Pakistanul, apoi a propus un plan in patru puncte pentru a lupta impotriva catastrofelor naturale.

El a preconizat astfel o administratie pentru aceste catastrofe care sa fie "pe masura evenimentelor" si formata nu din birocrati, ci din gestionari eficienti si experimentati, cu "enorme mijloace financiare", echipe de salvatori experimentati in fiecare tara si echipe internationale, care sa recruteze din tarile musulmane.

Noul mesaj, cu o durata de peste 13 minute, a fost postat pe Internet sambata, potrivit grupului american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.

Osama ben Laden sare in ajutorul sinistratilor pakistanezi

Vineri, Osama ben Laden a facut apel, intr-un alt mesaj, la ajutorarea Pakistanului si si-a exprimat ingrijorarea privind schimbarile climatice.

Conform ONU, 21 de milioane de persoane au fost afectate de inundatiile din Pakistan, iar dintre ele 12 milioane au nevoie de un ajutor de urgenta.

Osama bin Laden se ascunde in Pakistan?

Citeste si:
CIA a publicat jurnalul lui Bin Laden
CIA a publicat jurnalul lui...

Majoritatea expertilor pe tema al-Qaida considera ca Osama ben Laden se afla cel mai probabil intr-o regiune muntoasa intre Pakistan si Afganistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.