Fraudele comise in cursul scrutinului parlamentar din Afganistan ar putea intarzia aflarea rezultatelor, care ar putea fi anuntate abia peste cateva luni dat fiind ca exista mii de reclamatii privind nereguli, informeaza ziarul The Guardian in editia online.

In pofida optimismului comunitatii internationale privind organizarea scrutinului parlamentar din Afganistan, au fost semnalate nenumarate nereguli, amintind de scrutinul prezidential de anul trecut, transmite MEDIAFAX.

Organizatia FEFA (Alegeri Libere si Corecte in Afganistan), cel mai mare grup de monitorizare a scrutinului afgan, a semnalat o serie de nereguli, exprimand "preocupari serioase in legatura cu calitatea alegerilor".


Derularea alegerilor a fost afectata si de atacuri ale insurgentilor. Potrivit Ministerului de Interne, cel putin 11 persoane au fost ucise, inclusiv trei agenti de politie, in atacurile comise in timpul scrutinului parlamentar.

Din cauza violentelor, multi afgani au preferat sa nu mearga la vot. Potrivit Comisiei Electorale Independente, au votat doar 3,6 milioane de afgani, cea mai mica proportie de dupa inlaturarea regimului taliban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.