Socant: Un barbat a deschis focul la intamplare, in jurul sau, pe o strada din Bratislava.

Cel putin sase persoane au fost ucise, iar alte 14 au fost ranite, intr-un incident armat care a avut loc luni dimineata in orasul slovac Bratislava, au anuntat serviciile de urgenta, citate de AFP. Alte 20 de persoane, printre care un copil de trei ani, au fost spitalizate, potrivit autoritatiilor, relateaza MEDIAFAX.

"In incidentul armat care a avut loc la ora 10.00 (11.00, ora Romaniei), au murit din cauza ranilor suferite sapte persoane", a declarat Dominika Sulkova, purtatorul de cuvant al serviciilor de urgenta.

  • Autorul, un adolescent de 15 ani

Autorul, care ar fi un toxicoman in varsta de 15 ani, a deschis focul cu o arma automata asupra trecatorilor si locuitorilor din zona. Ulterior, acesta s-a sinucis, potrivit site-ului cotidianului slovac SME.

Un martor sustine insa ca a fost vorba despre un barbat "mai in varsta". "Am vazut un barbat mai in varsta, mergand cu o arma in mana catre o casa din prefabricate, situata in apropierea unei gradinite de copii. Dupa un moment, un barbat ranit de origine roma, a carui familie locuieste in casa, a iesit din aceasta fugind. A cazut la sol, iar atacatorul a tras asupra lui inca de doua sau trei ori", a declarat, pentru AFP, Marta Vozbranukova, o asistenta medicala de pediatrie."Ulterior, barbatul a inceput sa traga, pe strada", a adaugat aceasta.

Politia slovaca a refuzat sa faca vreun comentariu, anuntand ca a lansat o ancheta asupra incidentului. "Comandantul politiei si ministrul de Interne vor face declaratii intr-o conferinta de presa", a declarat purtatoarea de cuvant a politiei, Jana Bologhova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.