Presedintele american, Barack Obama, a acuzat duminica "o retea de dezinformare" ca alimenteaza in continuare zvonurile persistente si false potrivit carora el este musulman, minimizandu-le in acelasi timp.

"Exista un mecanism, o retea de dezinformare care, intr-o noua era mediatica, poate sa se propage la infinit", a declarat presedintele american, intr-un interviu pentru postul de televiziune NBC, citat de AFP.

El a apreciat insa ca nu isi poate permite sa consacre prea mult timp acestei polemici recurente, potrivit MEDIAFAX.

"Nu ma voi preocupa prea mult in legatura cu zvonurile care persista", a explicat Obama. "Daca imi petrec vremea cu asta, atunci nu voi realiza prea multe", a adaugat el.


Potrivit unui sondaj al revistei Time, publicat la mijlocul lunii august, 24 la suta dintre americani cred, incorect, ca Barack Obama este musulman, desi presedintele american merge cu regularitate la biserica si face numeroase declaratii publice privind credinta sa crestina.

Zvonurile, care circula pe Internet, au fost reluate dupa ce Barack Obama a intervenit intr-o controversa privind un proiect de construire la New York a unei moschei in apropiere de "Ground Zero", proiect care a provocat opozitia familiilor victimelor atentatelor de la 11 septembrie.

Presedintele american a aparat dreptul musulmanilor de a construi aceasta moschee
, in numele libertatii de cult, garantata prin Constitutie.

Cu cateva luni inainte de alegerile legislative din noiembrie si in conditiile in care presedintele Obama se confrunta cu o economie in recesiune, intensificarea indoielilor privind religia sa in randul opiniei publice ar putea alimenta atacuri din partea opozitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.