Unul din cinci americani crede ca presedintele Statelor Unite, Barack Obama, este musulman, releva joi un sondaj realizat de Pew Research Center.

In pofida faptului ca presedintele american merge in mod frecvent la biserica si a declarat in mod public, in mai multe randuri, ca este crestin, de cand s-a instalat la Casa Alba, in urma cu aproximativ doi ani, numarul de americani care cred ca acesta este musulman este, in realitate, in crestere, arata aceasta ancheta, relateaza MEDIAFAX, citand AFP.


In paralel, numarul de americani care-l identifica, in mod corect, pe Barack Obama ca fiind crestin, a scazut la aproape jumatate, intr-un an, la 34 la suta.

Sondajul evidentiaza faptul ca o treime dintre republicani cred ca presedintele american este de confesiune musulmana, un numar, practic, dublu, in comparatie cu cel de anul trecut.

Numarul persoanelor neinscrise intr-un partid politic si care impartasesc aceasta parere eronata a crescut, de asemenea, cu opt procente, la 18 la suta.

  • Declaratiile lui Obama privitoare la Ramadam nu au influentat sondajul

Sondajul a fost realizat inaintea declaratiilor presedintelui american, saptamana trecuta, in apararea dreptului musulmanilor de a construi o moschee in apropiere de zona atentatelor de la 11 septembrie 2001, la New York, in numele libertatii religioase, garantate de Constitutie.

Aceste declaratii au provocat un scandal mediatic si au suscitat nemultumire in randul familiilor victimelor atentatelor.

Intre persoanele chestionate care sustin ca Obama este musulman, 60 la suta afirma ca au aflat acest lucru din presa.

  • Casa Alba: Presedintele Barack Obama este crestin

Casa Alba a reactionat declarand, pentru Washington Post, ca aceste aprecieri incorecte cu privire la religia presedintelui sunt rezultatul "campaniilor de dezinformare" purtate de oponenti.
Citeste si:
Unul dintre câinii familiei Obama a murit. Ce mesaj a transmis...
Unul dintre câinii familiei...

"In timp ce presedintele a fost asiduu si personal angajat in credinta sa crestina, oamenii s-au hotarat sa puna in circulatie informatii asupra presedintelui, asupra valorilor si credintelor acestuia", a declarat Joshua DuBois, consilierul religios al Casei Albe.

Sondajul Pew a fost realizat in perioada 21 iulie-3 august, asupra unui esantion de 3.003 persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.