Presa israeliana a publicat miercuri noi fotografii cu militari israelieni pozand alaturi de prizonieri palestinieni cu ochii acoperiti si mainile legate, aratand astfel ca difuzarea, luni, a unei prime serii de imagini de acest tip nu reprezinta un caz izolat, relateaza AFP.

"A devenit o norma pentru militari sa se fotografieze in acest mod, care traduce situatii traite zilnic de ei si de palestinieni", a declarat Yehouda Shaul, reprezentant al organizatiei neguvernamentale "Sa rupem tacerea", aflata la originea difuzarii acestor noi imagini.

Organizatia neguvernamentala strange de mai multi ani marturii ale militarilor care au activat in teritoriile palestiniene.

In aceste noi fotografii publicate pe Facebook, se pot vedea militari care stau in jurul unei tinere detinute ingenuncheate, un militar culcat alaturi de un prizonier asezat, avand mainile la spate, sau un militar pozand alaturi de un palestinian ranit, adus cu ambulanta. [Fotografii socante ale unui militar israelian pe Facebook]

Fotografiile ii prezinta cel mai adesea pe detinuti intr-o situatie umilitoare, dar fara a se putea spune ca ar fi fost abuzati.

"Cel mai surprinzator este faptul ca in Israel chiar si aceste fotografii au putut sa socheze, desi sunt lucruri mult mai grave care se intampla" in timpul arestarilor sau interogatoriilor, a subliniat Shaul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.