Coreea de Nord a mobilizat rachete de tip sol-aer cu raza lunga de actiune in apropiere de frontiera sud-coreeana, a anuntat miercuri cotidianul Chosun Ilbo, citand o sursa militara de la Seul.

Potrivit cotidianului sud-coreean, mai multe rachete de tip SA-5 au fost aduse din provincia Hwanghae, din sud-vestul tarii, catre frontiera, unde reprezinta un pericol potential pentru avioanele sud-coreene, relateaza MEDIAFAX, citand AFP.

Aceste rachete au fost repozitionate in martie, dupa scufundarea unei nave de razboi sud-coreene cu o torpila nord-coreeana, in care au fost ucisi 46 de militari din Coreea de Sud.

Un purtator de cuvant al armatei sud-coreene a refuzat sa comenteze aceste informati.

Potrivit susei militare citate de Chosun Ilbo, rachetele amplasate la frontiera sunt destinate impiedicarii unor atacuri din partea aviatiei sud-coreene impotriva unor tinte strategice din Nord.

Armata nord-coreeana ar fi achizitionat aproximativ 350 de rachete de tip SA-5, cu o raza de actiune de 250 de kilometri, dar si aproximativ 20 de platforme de lansare, din fosta Uniune Sovietica, la sfarsitul anilor '80.


Torpilarea corvetei Cheonan, la 26 martie, atribuita Phenianului, a intensificat tensiunile in peninsula, in contextul in care Coreea de Nord a parasit de aproximativ un an negocierile multilaterale, care au scopul sa convinga aceasta tara sa renunte la ambitiile sale nucleare.

Regimul comunist, sustinut de China, a negat intotdeauna torpilarea navei.

Statele Unite si Coreea de Sud efectueaza, in prezent, manevre comune vizand sa descurajeze Coreea de Nord. Aceste exercitii au fost condamnate de regimul nord-coreean, care a amenintat ca va riposta cu o "puternica disuasiune nucleara".

Cititi si: Coreea de Nord: Vom raspunde militar oricarei condamnari a Phenianului la ONU

SUA: Noi sanctiuni pentru Coreea de Nord

Coreea de Nord ameninta SUA cu atacurile armate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.