Cadavrele militarilor israelieni care si-au pierdut viata in accidentul de elicopter din Romania au ajuns in Israel, iar funeraliile vor incepe vineri la pranz.
Echipele de medici militari si membri ai rabinatului Fortelor de aparare israeliene, au incheiat joi identificarea finala a cadavrelor celor sase militari, relateaza cotidianul Haaretz.

Armata israeliana a transmis confirmarea oficiala familiilor victimelor si a anuntat in noaptea de joi spre vineri ca trupurile neinsufletite vor fi returnate Israelului pentru a fi inmormantate in cimitirele militare din tara, potrivit NewsIn. [Tragedia de la Fundata: Mai multi salvamontisti pentru ridicarea bucatilor de aeronava]

Un avion IAF care transporta cadavrele a decolat din Romania cu destinatia Israel vineri dimineata, in jurul orei 5.00. Anterior, echipele medicale au intampinat probleme in realizarea identificarii finale, din cauza problemelor logistice pe care le implica transferul cadavrelor intre baze militare si spitale din Romania, pe langa starea corupurilor, Unele au fost recuperate de la locul accidentului de soldati romani, inainte de sosirea echipelor israeliene, ceea ce a ingreunat si mai mult procesul de identificare.

Insa rabinul militar sef a spus joi ca va depune toate eforturile pentru a se asigura ca trupurile celor sase soldati vor fi repatriate in Israel, pentru a fi inmormantate, inainte de Shabbat. Un purtator de cuvant al armatei de la Ierusalim a anuntat joi ca mai multe dintre victime au fost avansate postmortem. Un elicopter israelian de tip CH-53, in care se aflau sase militari israelieni si unul roman, s-a prabusit luni, 26 iulie, in zona Fundata-Zarnesti, in masivul Bucegi, in timpul unui exercitiu comun de antrenament. [Tragedie aviatica la Fundata]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.