Georgia si Osetia de Sud ar trebui sa isi rezolve singure problemele din relatia lor, fara sa caute solutii din partea unor tari terte, in special din partea Statelor Unite, a spus premierul rus Vladimir Putin, citat de RIA Novosti.

"Este o chestiune intre partile contractante... Nu este nevoie sa cautam o solutie in alta parte", a spus Putin, comentand o declaratie facuta de secretarul american de stat Hillary Clinton in cursul vizitei in Georgia. [Clinton da asigurari: SUA e alaturi de Georgia]

Sefa diplomatiei americane a reafirmat sustinerea ferma a Statelor Unite fata de integritatea Georgiei si a criticat prezenta trupelor ruse in cele doua regiuni separatiste Osetia de Sud si Abhazia.

Tensiunile dintre Rusia si Georgia au luat o turnura violenta in august 2008. "Nu am lansat noi razboiul, responsabilitatea este a celor care l-au inceput", a spus Putin, referindu-se la Tbilisi.

Premierul rus a adaugat ca exista persoane care cred ca Osetia de Sud este ocupata si ar trebui eliberata, dar aceasta tine de dialogul dintre Tbilisi si Thinvali. "Si nu este nevoie de interferente in acest dialog", a adaugat el.

"America este America, Georgia este Georgia, Rusia este Rusia, iar Osetia este Osetia", a subliniat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.