Bilantul ciocnirilor care au inceput joi noapte in Kirgizstan a ajuns la 170 de morti, relateaza CNN, citand agentia nationala de stiri din fosta republica sovietica.

Bilantul anterior era de 124 de morti, relateaza NewsIn

In plus, autoritatile din Uzbekistan au inregistrat oficial 45.000 de refugiati din Kirgizstan. In aceasta cifra sunt inclusi numai adultii, desi minorii reprezinta circa 40% dintre refugiati.

Guvernul uzbec a alocat bani pentru a acoperi necesitatile refugiatilor, dar are nevoie si de ajutor extern. Situatia la granita este foarte grea, trecerea fiind permisa doar celor raniti, femeilor si copiilor.

Kirgizstanul a instaurat duminica starea de urgenta in sudul tarii si a ordonat fortelor de ordine sa deschida focul pentru a stopa violentele dintre kirkizi si minoritatea uzebeca.

Autoritatile interimare din Kirgizstan, care au venit la putere la inceputul lunii aprilie, in urma revoltelor sangeroase soldate cu 87 de morti ce au dus la inlaturarea presedintelui Kurmanbek Bakiev de la putere, s-au confruntat cu mai multe valuri de violente, in timp ce referendumul pentru adoptarea noii Constitutii este prevazut pentru 27 mai.

Citeste si: UE, ingrijorata de violentele din Kirgizstan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.