Administratia americana a trimis British Petroleum o nota de plata de 69 de milioane de dolari, care acopera 75% din cheltuielile facute pana in prezent de autoritati pentru limitarea efectelor petei de petrol din Golful Mexic, relateaza ABC News.
BP trebuie sa plateasca aceasta suma pana in 1 iulie, a declarat un oficial de la Casa Alba. Administratia Obama va trimite regulat facturi BP, potrivit echipei insarcinate cu acest dezastru ecologic. Nota de plata de 69 de milioane de dolari include 29 de milioane datorati agentiilor federale care sustin operatiunile navelor, aeronavelor si barcilor, evaluarea si monitorizarea situatiei mediului, personalul desfasurat si alte cheltuieli, scrie NewsIn.

Alte patru milioane de dolari vor fi virati catre Departamentul Apararii, pentru a sustine eforturile de salvare. Si Biroul Garzii Nationale ar urma sa primeasca 29 de milioane de dolari pentru activarea si desfasurarea trupelor din Los Angeles, Alabama si Florida, precum si pentru sustinerea personalului desfasurat si alte cheltuieli. BP mai datoreaza sapte milioane de dolari statelor federale, pentru operatiunile de dispersare a titeiului, pentru evaluarea si monitorizarea mediului si pentru alte cheltuieli. In cel mai recent efort de a opri scurgerea de petrol din Golful Mexic, British Petroleum a reusit joi sa coboare un dispozitiv peste capul de put, pentru a capta titeiul.

Va dura cel putin pana vineri pentru a afla daca aceasta masura a functionat. Paza de Coasta a subliniat ca aceasta solutie este temporara si partiala. De altfel, si BP a admis ca nu se asteapta ca masura sa permita oprirea completa a scurgerii. Intre timp, pata de petrol s-a triplat, atingand marimea insulei Sardinia si ameninta coastele Floridei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.