Turcia a acuzat Israelul ca a comis "un masacru" asupra flotilei care transporta ajutoare in Gaza, relateaza CNN.

"Am vazut cum au fost comise crime si am vazut o tara agresiva" care nu regreta acest lucru, a spus premierul turc Recep Tayyip Erdogan, in Parlament. "Ne-am saturat de minciunile voastre. Fiti sinceri!".

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a cerut anterior Israelului sa elibereze toti civilii retinuti in urma operatiunii de luni asupra flotilei, ori "tensiunile dintre cele doua state se vor intensifica", relateaza NewsIn.

Vorbind in Parlament, Erdogan a spus: "Actiunile guvernului israelian ranesc in primul rand propriul popor. Problema aici nu este combaterea terorismului. Nu vom intoarce spatele Fasiei Gaza si vom continua sa o ajutam".

Printre persoanele arestate de Israel dupa raidul asupra flotilei care transporta ajutoare spre Gaza figureaza si circa 40 de britanici, a anuntat Ministerul britanic al Apararii.

Oficialii incearca in regim de urgenta sa stabileasca numarul exact al britanicilor arestati si sa obtina acces consular la ei.

Ministerul a confirmat deja ca un britanic a fost ranit si a primit ingrijiri medicale.

Marea Britanie figureaza printre membrii Consiliului de Securitate al ONU care sustin apelurile palestinienilor si statelor arabe privitoare la o ancheta independenta asupra incidentului si ridicarii blocadei din Gaza.

Premierul David Cameron a calificat operatiunea israeliana drept "inacceptabila" si a cerut un raspuns "constructiv" la "criticile legitime" legate de actiunile israeliene.

Comandourile israeliene au luat cu asalt luni "Flotila libertatii", care transporta ajutoare spre Gaza. Cele sase nave aveau la bord cel putin 600 de aparatori ai drepturilor omului, majoritatea turci. Potrivit presei, atacul israelian s-a soldat cu 19 morti, dar Israelul nu a confirmat decat noua decese.

Fasia Gaza, "motiv de razboi diplomatic" intre Israel si Turcia

Citeste si:
Israelul își retrage diplomații din Turcia
Israelul își retrage...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.