Fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei la Singapore, Silviu Ionescu, a iesit incatusat din sediul Parchetului General, dupa ce a fost retinut de procurori si urmeaza sa fie prezentat Judecatoriei Sectorului 5 cu propunere de arestare preventiva.

Diplomatul Silviu Ionescu este cercetat de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii, relateaza NewsIn.

Silviu Ionescu a declarat vineri ca a venit sa raspunda tuturor intrebarilor si ca se bazeaza pe probe care sa-i dovedeasca nevinovatia.

Fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei la Singapore sustine ca a aflat din presa ca a fost tradus tot materialul judiciar venit din Singapore si afirma ca in mod normal ar fi trebuit sa fi fost instiintat, si nu sa afle astfel despre acest pas din desfasurarea procedurii judiciare.

Silviu Ionescu a mai anuntat ca a facut recurs la Inalta Curte de Casatie impotriva respingerii cererii de anulare a mandatului international de arestare emis de autoritatile singaporeze.[Autoritatile din Singapore "vor capul" lui Ionescu]

Autoritatile din Singapore au cerut arestarea si punerea sub urmarire internationala a diplomatului Silviu Ionescu, cercetat penal pentru un accident rutier in urma caruia o persoana a murit. Pe de alta parte, Ministerul Justitiei arata, pe aprilie, printr-un comunicat de presa, ca cererea autoritatilor din Singapore in ceea ce il priveste pe Silviu Ionescu este inadmisibila, deoarece acesta se bucura de imunitate.

La 17 decembrie 2009, presa din Singapore a scris ca o masina a Ambasadei Romaniei la Singapore a fost implicata, in noaptea de 14 spre 15 decembrie 2009, intr-un accident pe un bulevard din oras, trei persoane fiind lovite in doua intersectii diferite. Politia a spus ca masina a lovit prima data doi pietoni in jurul orei locale 03.00. Cei doi, in varsta de 30, respectiv 24 de ani, au fost raniti la cap si transportati la spital. Unul dintre ei a decedat dupa 10 zile de spitalizare. Al treilea ranit, un tanar de 18 ani, a fost lovit la 100 de metri distanta de primele victime. In urma investigatiilor organelor de politie, autoturismul a fost gasit avariat, aproape de iesirea din Singapore. [13 capete de acuzare impotriva lui Ionescu]

Citeste si:
Fostul diplomat Silviu Ionescu a murit
Fostul diplomat Silviu...

"Romania nu e Singapore"

Silviu Ionescu, a declarat ca nu crede ca va fi arestat, date fiind probele pe care le detine si faptul ca "Romania nu e Singapore".

Ionescu sustine ca probele pe care le are in apararea sa atesta faptul ca, la momentul producerii accidentului rutier pentru care va fi audiat, el se afla in alta parte.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca pe 11 mai recursul lui Silviu Ionescu impotriva deciziei din 6 mai a Curtii de Apel Bucuresti, prin care solicitarea sa de anulare a mandatului international de arestare emis de Singapore pe numele sau a fost respinsa ca inadmisibila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.