Paza de Coasta americana a anuntat ca petrolul a ajuns la tarm, pentru prima data de la declansarea dezastrului ecologic din SUA, relateaza Sky News.
Echipele aflate la fata locului au raportat prezenta unor urme de petrol pe plaje din Louisiana, anunta NewsIn.

"Echipele au confirmat acest lucru in zona sudica a Chandeleur Islands, in Freemason Island", a declarat un purtator de cuvant al Pazei de Coasta.

"Este prima confirmare primita pana acum", potrivit sursei.

11 muncitori au murit cand o platforma petroliera detinuta de British Petroleum (BP) a explodat in apropiere de Louisiana, la 20 aprilie. O conduca de petrol de pe fundul Oceanului prezinta scurgeri in trei locuri, iar zilnic sunt deversati 795.000 de litri de titei in Golf.

Zece zone de fauna sunt in calea petei de petrol. In fata acestui dezastru, autoritatile din Louisiana au decis sa trimita detinuti pentru a ajuta la curatarea zonei de coasta. In plus, statele Alabama si Mississippi au decretat si ele starea de urgenta.

Din putul fisurat se scurg in continuare aproape 600 de metri cubi de petrol pe zi in Golful Mexic. Eforturile de a tine situatia sub control nu au avut deocamdata succes.

Pata de petrol are un diametru de peste 95 de kilometri si ameninta coastele Louisianei, Mississippi si Alabamei, dar si o parte din Florida, potrivit autoritatilor, care explica faptul ca suprafata petei este egala cu cea a statului Delaware.

Citeste si: [Forajul maritim, interzis?]

[Un "aspirator" gigant va absorbi petrolul din Golful Mexic]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.