Mai mult de trei din patru britanici cred ca numarul imigrantilor primiti in tara ar trebui sa fie mai mic, potrivit unui sondaj YouGov, publicat miercuri.

77% dintre britanicii chestionati spun ca imigratia neta ar trebui sa scada sau ca nu ar trebui primiti imigranti, potrivit sondajului efectuat pe un esantion de 4.000 de persoane, relateaza NewsIn citand CNN.

Imigratia neta reprezinta numarul persoanelor care se muta intr-o tara minus numarul celor care pleaca.

Rezultatele sondajului intervin cu o zi inainte de alegerile legislative britanice. Conservatorii, care conduc in sondaje, au adoptat o pozitie dura pe tema imigratiei comparativ cu laburistii premierului Gordon Brown.

Trei din patru sustinatori ai conservatorilor spun ca imigratia neta ar trebui sa scada sau ca nu ar trebui sa existe imigratie. Circa jumatate dintre alegatorii laburistilor si liberal-democratilor au ales una dintre aceste pozitii.

Populatia Marii Britanii este de circa 60 de milioane si probabil va ajunge la 70 de milioane - in mare parte din cauza imigratiei - in urmatorii 20 de ani.

Unul din 20 de britanici spune ca imigratia neta ar trebui sa creasca si doar unul din zece crede ca ar trebui sa ramana la acelasi nivel. Unul din opt spune ca Marea Britanie nu ar trebui sa permita deloc imigratia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.