Ministrul kosovar de externe, Skender Hyseni, a cerut UE sa evite sa faca "greseala esentiala" de a amana integrarea Kosovo si a anuntat ca intentioneaza sa participe la conferinta regionala de la Sarajevo in 2 iunie, relateaza B92.

El crede ca Uniunea Europeana "va face o greseala esentiala daca va amana procesul de integrare a Kosovo prea mult timp", adaugand ca procesul ar trebui accelerat.

Intrebat despre posibile discutii directe sau indirecte cu delegatia sarba la Sarajevo, Hyseni a spus ca spera ca va participa toata lumea la conferinta, pentru ca este "crucial". "Am putut intotdeauna sa strang suficienta forta pentru a spune 'buna ziua' tuturor celor care mi se adreseaza. Nu vad niciun motiv pentru a nu face acest lucru, daca mi se da sansa", a afirmat oficialul kosovar, potrivit NewsIn.

El a subliniat, insa, ca statutul Kosovo "nu va fi niciodata subiect de negociere".

Hyseni nu se asteapta, insa, ca Serbia sa recunoasta independenta acestui teritoriu prea curand, "nici macar in urmatorii cinci ani".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.