Mama presedintelui polonez Lech Kaczynski, mort in accidentul aviatic de la Smolensk, nu stie inca de decesul fiului sau, a declarat un apropiat al fostului presedinte, citat de cotidianul Fakt.

Mama lui Lech si Jaroslaw Kaczynski se afla in spital, fiind grav bolnava. Ea este conectata la aparate si are momente in care este constienta si momente in care nu, transmite NewsIn.

Jaroslaw Kaczynski, fratele geaman al fostului presedinte, sta mai multe ore in fiecare zi cu ea, potrivit Fakt. [Inmormantarea cuplului Kaczynski va avea loc duminica]

Cracovia se pregateste pentru inmormantarea presedintelui Lech Kaczynski, ce va avea loc duminica, cand vor fi impuse restrictii de circulatie si vor fi desfasurati circa 2.500 de politisti, relateaza postul de televiziune TVN24.

Slujba va incepe la ora locala 14.00 (15.00 ora Romaniei), in biserica Sfanta Maria, care poate adaposti intre 650 si 700 de persoane. In biserica vor intra sefii de stat straini invitati, oficialii polonezi si familia.

Populatia va putea urmari ceremonia pe ecrane instalate in diferite parti din oras, inclusiv pe aeroport.

Dupa slujba, va avea loc un concert special al Filarmonicii din Berlin. Acesta este un cadou oferit de Ministerul de Externe german, in memoria sefului statului polonez, a subliniat un purtator de cuvant al Presedintiei, Jacek Sasin.

Sicriele lui Lech si Maria Kaczynski vor porni pe ultimul drum, de la biserica pana la catedrala Wawel, insotite de familie si reprezentanti ai Guvernului. In timpul acestei precesiuni, va bate clopotul Sigismund din castelul Wawel.

Presedintele si sotia sa vor fi ingropati intr-o cripta placata cu marmura de Carrara, sub Clopotele de Argint din catedrala, langa Jozef Pilsudski.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.