Desi presa romana a relatat pe larg despre concluziile anchetei politiei din Singapore in dosarul dublului accident produs de diplomatul Silviu Ionescu, nu au fost incercari de analizare a acestui caz, dar nici dezbateri despre un eventualul prejudiciu de imagine adus Romaniei.

Niciunul dintre politicienii sau diplomatii tarii nu au facut comentarii in legatura cu acest caz si nu s-au analizat consecintele juridice sau prejudiciile de imagine pe care le-ar putea suferi tara, remarca publicatia singaporeza The Straits Times, intr-un articol intitulat "Tacere ciudata in Romania".

Toate cele cinci canale nationale de televiziune ale Romaniei au inclus miercuri in jurnalele de seara o stire despre concluziile anchetei din Singapore denumite "The Coroner's Inquiry". Totusi, relatarile au fost scurte si factuale, fie insotite doar de fotografia fostului diplomat, fie de imagini infatisandu-l pe Ionescu la iesirea de la audierea preliminara desfasurata la biroul procurorului din Romania, adauga publicatia, conform NewsIn.

Presa scrisa a acordat mai multa atentie subiectului. Unul dintre principalele ziare din Romania a publicat miercuri un amplu articol in care detalia povestea accidentului rutier din Singapore cu ajutorul unei harti amanuntite, ce indica locul accidentului, locul unde a fost gasita ulterior masina lui Ionescu, fotografii ale Ambasadei Romaniei si o cronologie extensiva a evenimentelor incepand cu decembrie.

Ambasadorul Romaniei in Japonia, Aurelian Neagu, va prezenta pozitia oficiala a MAE si a autoritatilor romane in cazul Silviu Ionescu in cadrul intrevederii care va avea loc saptamana viitoare la MAE singaporez, a declarat Ministerul roman de Externe.

Accidentul din Singapore in care a fost implicata masina ambasadei romane, la volanul careia se afla fostul diplomat Silviu Ionescu, a fost provocat de actiunea necugetata a acestuia, potrivit concluziilor anchetei autoritatilor locale. Ancheta politiei din Singapore a relevat ca fostul diplomat roman Silvio Ionescu este "implicat penal" in moartea lui Tong Kok Wai si ranirea grava a altor doi pietoni.

Biroul procurorului general din Singapore a pregatit 13 captele de acuzare impotriva diplomatului roman Silviu Ionescu. El va fi acuzat, intre altele, de conducere imprudenta ce a dus la cauzarea mortii unei persoane, vatamare grava, parasire a locului accidentului.

Citeste si:
Britanic condamnat la pușcărie în Singapore pentru că a refuzat să...
Pedeapsă cruntă pentru un...

[13 capete de acuzare impotriva lui Ionescu]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.