Accidentul din Singapore in care a fost implicata masina ambasadei romane, la volanul careia se afla fostul diplomat Silviu Ionescu, a fost provocat de actiunea necugetata a acestuia, a conchis ancheta autoritatilor locale.

Contactat de cotidianul din Singapore, Ionescu a declarat ca nu se gandeste prea mult la verdict. "Nu ma gandesc prea mult (la verdict - n.red.). Stiu deja rezultatul, in mare", a spus el, relateaza Straits Times, citat de NewsIn.

Ancheta politiei din Singapore a conchis ca fostul diplomat roman Silviu Ionescu este "implicat penal" in moartea lui Tong Kok Wai si ranirea grava a altor doi pietoni. Ofiterul de politie Raimi Mohd Yusof a declarat in cursul audierilor ca investigatia arata ca masina Audi a ambasadei romane, implicata in cele doua accidente, nu a fost furata din fata reprezentantei diplomatice, asa cum sustinea Ionescu.

Audierile in acest dosar s-au incheiat dupa sapte zile in care au fost prezentate 250 de probe si au depus marturie 54 de matori. Decizia urmeaza sa fie anuntata in 31 martie.

La 17 decembrie 2009, presa din Singapore a scris ca o masina a Ambasadei Romaniei la Singapore a fost implicata, in noaptea de 14 spre 15 decembrie 2009, intr-un accident pe un bulevard din oras, trei persoane fiind lovite in doua intersectii diferite. Politia a spus ca masina a lovit prima data doi pietoni in jurul orei locale 03.00. Cei doi, in varsta de 30, respectiv 24 de ani, au fost raniti la cap si transportati la spital. Unul dintre ei a decedat dupa 10 zile de spitalizare. Al treilea ranit, un tanar de 18 ani, a fost lovit la 100 de metri distanta de primele victime. In urma investigatiilor organelor de politie, autoturismul a fost gasit avariat, aproape de iesirea din Singapore.

Insarcinatul cu afaceri al Romaniei la Singapore, Silviu Ionescu, a afirmat atunci ca autoturismul marca Audi A6 a fost furat in jurul orei locale 3.00 si ca a anuntat politia in acest sens. Cu toate acestea, un martor la unul dintre accidente a declarat ca oficialul roman s-ar fi aflat la volanul masinii in timpul accidentelor.

Citeste si:
Rusia a expulzat un diplomat român de la Ambasada României din Moscova
Rusia a expulzat un diplomat...

Cazul Singapore: Diplomatul roman consumase alcool in noaptea accidentului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.