Audierile in dosarul accidentului in care a fost implicata o masina a ambasadei romane din Singapore au inceput miercuri, primul martor fiind o cantareata de opera coreeana cu care Silviu Ionescu ar fi iesit in seara accidentului si care a declarat ca fostul diplomat a baut alcool si a condus.

In seara de 14 decembrie, fostul insarcinat roman cu afaceri ar fi luat-o pe Jeong Ae Ree, in varsta de 40 de ani, de la locuinta sa intr-un Audi negru, condus de soferul sau, a declarat femeia.

Diplomatul Silviu Ionescu, suspendat de MAE pe durata urmaririi penale

Cei doi ar fi mers la hotelul Shagri-La, unde Ionescu ar fi baut cateva pahare de vin alb, dupa care soferul i-ar fi dus la un apartament unde fostul diplomat a spus ca locuieste.

Soferul ar fi scos steagul Romaniei de pe masina, dupa care Ionescu s-ar fi urcat la volan.

Cei doi ar fi mers apoi la un restaurant turcesc unde s-au uitat la dansuri orientale si unde fostul insarcinat cu afaceri a baut doua tequila, potrivit martorei.

In jurul miezului noptii, ei au mers la Legend Palace KTV, unde s-ar fi alaturat unui grup de persoane intr-o camera. Acolo, Ionescu a mai baut cateva pahare, probabil cocteiluri cu cola si alcool.

Femeia nu se simtea bine, asa ca romanul ar fi dus-o acasa in jurul orei 2.00.

A doua zi, in 15 decembrie, cand s-a trezit, Jeong Ae Ree a gasit doua apeluri pierdute pe telefonul mobil de la Silviu Ionescu si un mesaj, in care ii cerea sa se intalneasca in jurul orei 13.00, a spus coreeana. Cei doi s-ar fi intalnit si din motive necunoscute, fostul diplomat a incercat sa ii explice ca nu a baut decat sucuri si cola.

"Mi-a aratat si niste medicamente pentru a dovedi ca este diabetic. Nu stiu motivul pentru explicatiile sale"; a adaugat ea.

La 17 decembrie 2009, presa din Singapore a scris ca o masina a Ambasadei Romaniei la Singapore a fost implicata, in noaptea de 14 spre 15 decembrie 2009, intr-un accident pe un bulevard din oras, trei persoane fiind lovite in doua intersectii diferite. Politia a spus ca masina a lovit prima data doi pietoni in jurul orei locale 03.00. Cei doi, in varsta de 30, respectiv 24 de ani, au fost raniti la cap si transportati la spital.

Unul dintre ei a decedat dupa 10 zile de spitalizare. Al treilea ranit, un tanar de 18 ani, a fost lovit la 100 de metri distanta de primele victime. In urma investigatiilor organelor de politie, autoturismul a fost gasit avariat, aproape de iesirea din Singapore.

Insarcinatul cu afaceri al Romaniei la Singapore, Silviu Ionescu, a afirmat atunci ca autoturismul marca Audi A6 a fost furat in jurul orei locale 3.00 si ca a anuntat politia in acest sens. Cu toate acestea, presa locala a descoperit mai multi martori ale caror relatari sugereaza ca ar exista totusi dovezi ca oficialul roman s-ar fi aflat la volanul masinii in timpul accidentelor.

Nu exista dovezi ca masina ambasadei romane din Singapore a fost sparta

Nu exista dovezi ca masina ambasadei romane implicata intr-un accident in Singapore ar fi fost sparta sau ca o persoana neautorizata ar fi umblat la ea, a declarat un expert audiat in ancheta, relateaza Straits Times.

Boo Seng Yak de la Premium Automobile Singapore, dealer Audi in aceasta tara, a declarat ca masina are doua chei cu telecomanda si o cheie de urgenta. "Masina poate fi condusa numai cu una dintre cele doua telecomenzi sau cu cheia de urgenta, pentru ca este echipata cu un sistem de imobilizare", a spus el.

Acest lucru inceamna ca, daca masina este sparta de o persoana care nu are una dintre aceste trei chei, nu poate sa o conduca.
El a adaugat ca nu exista date potrivit carora cheile masinii ar fi fost declarate pierdute sau furate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.