Ministerul rus de Externe a anunțat că Rusia a declarat non grata un diplomat român de la Ambasada României din Moscova.

Rusia a expulzat un diplomat român de la Ambasada României din Moscova

Ministerul rus de Externe a anunțat printr-un comunicat că Rusia a expulzat un angajat al Ambasadei României de la Moscova, fiind considerat non grata.

„La 8 septembrie, însărcinatul cu afaceri al României în Federația Rusă (Cosmin Constantin) Ioniță a fost invitat la Ministerul rus de Externe, unde i-a fost prezentată o notă a ministerului prin care un angajat al Ambasadei României la Moscova a fost declarat „persona non grata”, a precizat Ministerul rus de Externe într-un comunicat distribuit joi.

Potrivit menționării din document, „această măsură este un răspuns la decizia nemotivată anterior luată de partea română de a declara persona non grata pe diplomatul Ambasadei Rusiei la București”.

România a expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat printr-un comunicat că autoritățile române au declarat un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București persoană non grata. Diplomatul rus a părăsit teritoriul țării în cursul lunii august. Această hotărâre a fost luată „avându-se în vedere incompatibilitatea activităților reprezentantului în cauză cu prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice din 1961”.

În luna aprilie, la doar două luni de la declanșarea războiului din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe a luat hotărârea de a expulza zece diplomați ruși de pe teritoriul țării. De asemenea, peste 120 de diplomați ruși au fost expulzați din țările europene după ce forțele armate ruse au dat dovadă de ostilitate față de poporul ucrainean.

Citeste si:
Evgheni Prigojin a murit, după ce avionul în care se afla s-a...
Evgheni Prigojin a murit,...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Septembrie 2022 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.