Echipa premierului Iulia Timosenko isi va cere scuze daca liderul opozitiei, Viktor Ianukovici, este declarat oficial castigator al alegerilor prezidentiale din Ucraina, in urma renumararii voturilor in anumite sectii, relateaza RIA Novosti.

Chiar inainte de anuntarea rezultatelor oficiale la prezidentialele din Ucraina, Ianukovici, care, conform datelor finale, a invins-o pe Timosenko la o diferenta de 3,5%, a primit felicitari din partea unor tari occidentale si organizatii internationale, dar echipa premierului ucrainean a denuntat fraudele si a cerut renumararea voturilor in peste 1.300 de sectii de votare, relateaza NewsIn.

"Dupa anuntarea rezultatelor finale oficiale vom trece in opozitie. Ne vom cere scuze si vom trece in opozitie",
a declarat Oleksandr Tursinov, adjunct al premierului ucrainean si seful echipei de campanie a Iulie Timosenko. El a adaugat ca formatiunea Blocul Iulia Timosenko nu va forma o coalitie cu Partidul Regiunilor, condus de Viktor Ianukovici.

Tursinov a mai afirmat ca Iulia Timosenko va organiza o conferinta de presa dupa anuntarea rezultatelor finale oficiale, la 17 februarie. El a precizat ca echipa Iuliei Timosenko va intenta un proces la Curtea Suprema Administrativa din Ucraina privind presupusele fraude comise la cel de-al doile tur al aegerilor prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.