O profesoara a deschis focul, ieri, dupa ce a aflat ca nu va fi titular, intr-o universitate din Alabama (sudul SUA), provocand moartea a trei persoane si ranind alte trei, au anuntat oficiali din institutie si presa locala, citati de AFP.

Un purtator de cuvant al universtiatii din orasul Huntsville, Ray Garner, a declarat pentru presa ca politia a arestat o persoana si a retinut o alta, dupa ce a controlat campusul, care ramane inchis, relateaza NewsIn.

"In acest stadiu avem trei morti confirmati si trei raniti", a spus el, precizand ca doi dintre raniti sunt in stare critica, iar cel de-al treilea este in stare bila.

Postul local de televiziune WAFF a afirmat ca autorul incidentului armat este o profesoara, care a deschis focul dupa ce a aflat, la o reuniune a departamentului de biologie, ca nu va fi titular.

Postul a precizat ca cele trei persoane ucise erau angajati ai universitatii.

Cotidianul local Huntsville Times scrie ca cele doua persoane arestate sunt profesoara si sotul sau.

Erin Johnson, studenta in anul doi, a declarat pentru ziar ca o reuniune a catedrei de biologie era in curs de desfasurare intr-una dintre cladirile universitatii, cand a auzit tipete provenind dintr-una din sali.

Senatorul republican de Alabama Richard Shelby a dat publicitatii un comunicat in care s-a declarat "profund intristat de aceasta tragedie groaznica", si a spus ca se gandeste si se roaga pentru studenti si pentru membrii facultatii.

Acest incident armat este ultimul dintr-o serie lunga in institutiile de invatamant din Statele Unite, tara unde dezbaterea privind dreptul a port-arma continua.

Cel mai sangeros incident armat din istoria SUA a avut loc la o universitate din Virginia, in 16 aprilie 2007, cand un student a ucis 32 de persoane inainte de a-si lua viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.