Ministrul israelian al apararii Ehud Barak a primit zeci de amenintari cu moartea, deoarece Guvernul a decis sa incetineasca procesul de construire a asezarilor in coloniile de evrei din Cisiordania, zona locuita de palestinieni, a anuntat postul public de radio israelian.

Potrivit cotidianului francez Le Figaro, aceste amenintari sunt luate in serios in Israel. In 1995, prim-ministrul Yitzhak Rabin a fost ucis de un student evreu extremist pentru bunavointa manifestata fata de palestinieni. [Bilantul violentelor israeliano-palestiniene: 8.900 de morti in 20 de ani]

Channel 10 TV a lansat continutul acestor scrisori. Autorul lor il ameninta cu moartea pe Barak daca "intentioneaza sa distruga asezarile evreiesti din Iudeea si Samaria, localitati din Cisiordania", referindu-se la West Bank.

De asemenea, autorul, a carui scrisoare a fost primita ieri de catre serviciile lui Ehud Barak, i-a amenintat si pe copiii ministrului apararii.

In ultimele luni, Cisiordania este campul de razboi dintre palestinieni si evrei, dupa ce trupele israelite au fost postate aici, iar zeci de familii de evrei au colonizat zona, cumparandu-si locuinte in complexe rezidentiale construite de curand de autoritati, fapt care a starnit nemultumirea lumii arabe.

Premierul Benjamin Netanyahu incearca, la presiunile SUA, sa amane alte constructii in zona pentru a putea relansa negocierile pentru pace dintre Israel si Palestina. Extremistii de dreapta nu accepta, insa, de nicio culoare aceasta politica. [Israelul le refuza palestinienilor pana si dreptul la apa]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.