Obiectivele pentru a reduce numarul persoanelor care sufera de foame nu vor fi indeplinite fara un efort international mai mare, avertizeaza ONU, care precizeaza clar ca numarul persoanelor subnutrite a crescut dramatic in ultima perioada pe fondul crizei economice.
Raportul anual al Organizatiei Natiunilor Unite asupra sigurantei alimentare la nivel mondial confirma faptul ca mai mult de un miliard de oameni - a sasea parte din populatia lumii - sufera de subnutritie, relateaza BBC News.

Raportul a fost dat publicitatii inainte de Ziua Internationala a Alimentatiei, sarbatorita vinerea aceasta.

"Cum era de asteptat, persoanele care traiesc in tarile sarace sufera cel mai mult"
, se arata in raportul anual al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) si al Programului Mondial Alimentar.

FAO specifica faptul ca in zona Asia-Pacific se afla cel mai mare numar de persoane subnutrite, adica 642 milioane, urmata de Africa Sub-Sahariana, cu 265 milioane, la nivel mondial numarul ridicandu-se insa la peste 1 miliard de oameni.

Potrivit raportului ONU, incetinirea cresterii economice a redus ajutorul extern si numarul investitiilor in tarile mai sarace si a taiat ajutoarele trimise de cei care lucreaza in strainatate.

Indexul Global al Foametei, studiul publicat de Food International Policy Research Unit (IFPRI), releva faptul ca Republica Democrata Congo a suferit cea mai abrupta crestere a numarului persoanelor subnutrite, din ultimii 20 de ani. Tara este urmata de Burundi, Comore si Zimbabwe. Cu toate acestea, Indexul arata ca in unele tari s-au imbunatatit nivelurile de malnutritie, din 1990, inclusiv in Vietnam, Brazilia, Arabia Saudita si Mexic. [Foamea ucide]

Studiul subliniaza faptul ca responsabilizarea mai mare a femeilor din tarile in curs de dezvoltare prin educatie si acces la locuri de munca reprezinta un obiectiv-cheie pentru reducerea foametei in lume. [Zimbabwe: Oamenii vand pui pentru a plati taxele de scolarizare]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.